<<
KINOLOŠKI SAVEZ U BOSNI I HERCEGOVINI

KINOLOŠKI SAVEZ HERCEG-BOSNE

03.10.2020 – IPO D.S. i CACT D.S. Široki Brijeg

Poštovani kinolozi ovim putem vas obaviještavamo da će se održati posljedne radne manifestacije u ovoj godini 03.10.2020 – IPO D.S. i CACT D.S. u gateru Kosmaj u Širokom Brijegu. Prijave traju do četvrtka - 12.sati, kontakt broj 063350789.
Napomena: Svi oni koji se prijave za IPO ne mogu sudjelovati na CACT-u toga dana.

Da se posjetimo Zakona o lovstvu FBiH prije početka lovne sezone...

Sukladno Zakonu o lovstvu FBiH člankom 3. Pravilnika o vrsti i broju pasa za lov pojedine vrste divljači u određenim područjima jasnoe je definirano da se:
u lovu mogu rabiti samo lovački psi koji su registrirani kod kinoloških saveza u Federaciji i imaju pozitivnu ocjenu sa Smotre za ocjenu oblika i položen Ispit urođenih osobina po pravilnicima kinoloških Saveza. Iznimno od odredbe stavka 1. ovog članka, radi uvježbavanja za obavljanje određenih radnji u lovu, mladi lovački psi mogu sudjelovati u lovu i bez položenog ispita prirođenih osobina, do navršenih 18.mjeseci života.

Člankom 8. Istog Pravilnika se navodi da:
* lov sitne divljači čihje tehnike lova zahtijevaju lovačkog psa ne može obavljati bez psa sukladno 1.2. i 3. oboga Pravilnika.
* Skupni lov divljači čije tehnike lova zahtijevaju lovačkog psa ne može se započeti i obavljati ako u njemu ne sudjeluje najmanje jedan lovački pas na pet sudionika.

Shodno gore navedenom molimo sve lovce da povedu računa o svojim ljubimcima te da ispunjavaju sve uvijete za vršenje lova na krupnu i sitnu divljač.

S poštovanjem,

Kinološka udruga Široki Brijeg i KSHB

Thumbnail image for Datoteke/Novosti/lovstvofbih.jpg
Zakon o lovstvu
®© Sva prava pridržana Kinološki savez Herceg Bosne 2013. | Programiranje: AVE-Studio; Dizajn: HERCStudio