<<
KINOLOŠKI SAVEZ U BOSNI I HERCEGOVINI

KINOLOŠKI SAVEZ HERCEG-BOSNE

FCI najava o izbijanju virusa Corona

Poštovani FCI članovi i ugovorni partneri,
Poštovani organizatori FCI međunarodnih izložbi i ostalih FCI događanja,
Poštovani FCI suci,
Poštovani posjetitelji,
Odbor FCI-a svjestan je epidemije Corona virusa koji uzrokuje ozbiljne posljedice u našem svakodnevnom životu i ozbiljnu štetu širom svijeta.
Savjetujemo svima koji sudjeluju u FCI događajima da često peru ruke dezinfekcijskim sredstvom, koje će po mogućnosti osigurati organizacijski odbori. Uobičajeni međuljudski kontakti tijela kao što su rukovanje i bilo koji drugi izravni tjelesni kontakt natjecatelja, izlagača i sudaca moraju se izbjegavati te se to ne bi trebalo smatrati neprijateljstvom.
FCI također preporučuje da suci ne bi trebali sami provjeriti zube pasa, već umjesto toga za to zatražiti pomoć izlagača. FCI također savjetuje suce da češće dezinficiraju ruke.
FCI ne planira nikakvu opću akciju vezanu za Corona virus jer postupanje u danoj situaciji strogo ovisi o lokalnim odredbama. Ipak, FCI želi skrenuti pozornost na činjenicu da lokalne vlasti imaju pravo i odgovornost provoditi lokalne propise koji se odnose na javne događaje, kad god je to potrebno.
Kako bi se izbjegla neugodna situacija, FCI preporučuje provjeriti ažurirane izvore vijesti, slijediti vladine savjete u vezi s putovanjima i smjernice Svjetske zdravstvene organizacije (WHO): www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/ savjet za javnost !

U ime Generalnog odbora FCI

Dr.T.Jakkel
predsjednik FCI

®© Sva prava pridržana Kinološki savez Herceg Bosne 2013. | Programiranje: AVE-Studio; Dizajn: HERCStudio