<<
KINOLOŠKI SAVEZ U BOSNI I HERCEGOVINI

KINOLOŠKI SAVEZ HERCEG-BOSNE

25. EUROPEAN CUP HOUNDS MONTENEGRO 2017

25. EUROPEAN CUP HOUNDS MONTENEGRO 2017
Kinoloski Savez Herceg - Bosne na vrhu Europe

Veliki uspjeh i priznanje na Europskom Kupu u Podgorici pasa goniča glasnog gona na zeca 16.09 2017. ostvarila je BiH- Kinoloski Savez Herceg Bosne.
Reprezentaciju BiH predvodili su iskusni međunarodni kinološki suci :gosp.Mirko Čolak iz Širokog Brijega i Miran Radišić iz Čitluka a takmičari Dalibor Pezer iz Gruda sa psom STG Ari-Ben te Blago Slišković iz Širokog Brijega sa ženkom IGK Ricom.
Dalibor Pezer sa psom Ari-Ben još jednom pokazao je da je jedan od najboljih goniča Europe.
Na vrlo zahtjevnim brdsko-planinskim terenima iako u poodmaklim godinama Ari-Ben je gonio zeca u prvom turnusu 32,a u drugom 53 min. te u konačnici ostvario 132 bod te postao apsolutni prvak „Champion Europe“ što je nezapamćeno kako rekoše iskusni kinološki suci koji su mu imali čast suditi Vojo Brajović (CG) i Žarko Radojčić (SRB).
Ženka IGK Rica u vlasnišvu Blage Sliškovića iz Širokog Brijega također je postigla solidan rezultat,zauzela četvrto mjesto.
U vrlo jakoj konkurenciji zemalja kao što su:Švicarska, Švedska, Srbija, San Marino, Norveška, Hrvatska, Finska, Crna Gora, Makedonija, Francuska i Italija osvojiti prvo mjesto nije mala stvar stoga je ovo priznanje još veći poticaj za daljnji rad u kinološkim udrugama.
Slijedeći European Cup Hounds održat će se u Francuskoj i ako Bog da prikupimo dovoljno sredstava za put nadamo se još boljem uspjehu.
Ovom prilikom želimo se zahvaliti općini Čitluk i Široki Brijeg kao i Lovačkom društvu Mosor iz Širokog brijega na financijskoj potpori.
Svakako je potrebno i hvale vrijedno spomeniti i ostale suce iz BiH koji su sudili a to su: Ivo Krezo, Vinko Biletić, Radovan Mazalica, Predrag Uzelac te Bojan Čenić.

®© Sva prava pridržana Kinološki savez Herceg Bosne 2013. | Programiranje: AVE-Studio; Dizajn: HERCStudio